De trainingen van de Hoogezandlopers zijn op dinsdagavond van 19:00 uur tot 20:00 uur en op donderdagavond van 19:00 uur tot 20:15 uur. Binnen de loopgroep kennen we drie groepen:

Groep 1

-
De prestatieve/recreatieve loper
- Je loopt gemakkelijk 10 - 20 kilometer
- Je traint ongeveer 3 keer per week

Groep 2

- De recreatieve loper
- Je loopt gemakkelijk 10 kilometer zonder tussenstop
- Je traint 2 tot 3 keer per week

Groep 3

-
De recreatieve loper
- Lopers uit de beginnerscursus
- Je kan 5 kilometer hardlopen
- Je traint 1 tot 2 keer per week

De trainingen zijn zo opgebouwd dat het voor alledrie de groepen goed te doen is. De trainingen zijn ook voor alle leeftijdsgroepen goed te doen, ons jongste lid bijvoorbeeld is 14 jaar en de oudste 70+! Vanaf 14 jaar mag je bij ons meetrainen.

In het zomerseizoen (vanaf medio 1 april tot medio 1 oktober) trainen we in het Gorechtpark in Hoogezand. We verzamelen dan op de parkeerplaats aan de Troelstralaan. Op elke laatste donderdag van de maand trainen we in Meerwijck. We verzamelen dan op de parkeerplaats bij Paviljoen Meerwijck.

In het winterseizoen (van medio 1 oktober tot medio 1 april) trainen we rondom het Sportcentrum 'De Kalkwijck' in Hoogezand. We verzamelen binnen in 'De Kalkwijck'.

 

De trainingen gaan in de vakanties gewoon door. Er wordt alleen op feestdagen niet getraind.
Elke zondagochtend spreken een aantal lopers om 09:00 uur af op de parkeerplaats bij het Gorechtpark in Hoogezand om vanaf daar een gezamenlijke duurloop te doen. Let op: dit is geen officiële training!

Belangrijke info

- Er is bij de trainingen geen mogelijkheid om te douchen of om te kleden
- De Hoogezandlopers zijn niet aangesloten bij de KNAU
- Trainen bij de Hoogezandlopers is geheel voor eigen risico