Geslaagde Clubdag HoogeZandloperS in Assen

 

Eenmaal per jaar organiseert de activiteitencommissie van de HoogeZandloperS een clubdag op een verrassende locatie voor alle leden. Dit jaar gingen we op zondag 26 mei 2019 de provinciegrens over en waren de HoogeZandloperS te gast bij het Duurzaamheidscentrum en Run2Day in Assen. We kijken terug op een buitengewoon geslaagde sportieve clubdag!

 

Gevarieerde route

Het hoogtepunt was zonder meer het sportieve gedeelte: een afwisselende route door het Asserbos en de binnenstad van Assen. Als start gingen de deelnemers een stukje ‘urbantrailen’ door het prachtig vormgegeven gebouw van het Duurzaamheidscentrum en werd de uitkijktoren beklommen.

De deelnemers genoten van de mooie route waarbij een aantal bezienswaardigheden aan werden gedaan met een fotomoment. De route voerden de deelnemers onder andere langs enkele historische plekjes, het beeld van Bartje en de nieuwe icoon van Assen: Mannes, de zes meter hoge houten hond. Onderweg werd Rita toegezongen. Zij was deze dag 52 jaar getrouwd. Martin en Marjon van Run2Day stelden op deze koopzondag de winkel open voor een hapje en drankje als tussenstop. Een mooi moment om de nieuwste collectie te bekijken. Rita ging zelfs op nieuwe hardloopschoenen verder lopen.

Duurzaamheidscentrum Assen

De start en finish vond plaats bij het Duurzaamheidscentrum Assen. Hun motto is ‘Een plek voor iedereen’ en dat past helemaal bij de visie van de HoogeZandloperS; Een laagdrempelige, toegankelijke hardloopclub voor iedereen. Of je nu jong of oud, beginner of gevorderd, recreant of wedstrijdatleet bent, bij de HoogeZandloperS kun je altijd terecht voor (hard)lopen.  Ook bij de clubdag werd ervoor gezorgd dat iedereen mee kon komen. De route werd gezamenlijk gelopen en op de gehele route waren er verschillende lusjes voor de snelle lopers om extra kilometers te maken op eigen tempo.

De dag werd afgesloten met een picknick op het terras van de bij het Duurzaamheidscentrum met uitzicht op het Asserbos en kinderboerderij De Hofstede. De picknick, die voor en door elkaar werd verzorgd, was een mooi moment om de creatieve baktalenten te tonen!

Vrijwilligers bedankt

Bedankt aan alle enthousiaste en geweldige vrijwilligers die er iedere keer weer iets moois van willen maken met de organisatie (Sylvia, Erna, Petra, Ralf en Anita) en ook de begeleiders op de fiets (Frea, Elisa, Martin) en Susanne die de route heeft voorgelopen. En een speciaal bedankje voor Gezinus.

Richard Gibcus geslaagd voor de opleiding Basis Looptrainer 3

 

Hardlopen is zoveel leuker in een groep onder begeleiding van gediplomeerde trainers! We hebben inmiddels meer dan 110 leden en we groeien nog steeds. Om iedereen goed te kunnen begeleiden is een nieuwe trainer opgeleid. Trainer Richard Gibcus slaagde op zaterdag 18 mei voor zijn examen Basis Looptrainer 3 bij de Atletiekunie. Met vier gekwalificeerde trainers is een optimale trainersbezetting altijd gegarandeerd. 

Een loopscholing was een onderdeel van het examen van de nieuwe trainer. Een aantal vrijwilligers van de Hoogezandlopers hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld. Onder het nauwlettend oog van een afgevaardigde van de Atletiekunie legde Richard Gibcus succesvol zijn trainersexamen af.  

Notulen ALV 2019

Hier vindt u de notulen van de Algemene Leden Vergadering:

Notulen Algemene ledenvergadering (ALV) HoogeZandLopers maart 2019
PDF – 271.8 KB 162 downloads

Zomertijd!

Het is weer zomertijd en dat betekent dat we weer in het Gorechtpark gaan trainen vanaf dinsdag 2 april 2019!