Rabo Clubsupport 2022

Wij doen weer mee met Rabo ClubSupport. Dit jaar is ons doel om trainingsmaterialen aan te schaffen. Op deze pagina lees je er alles over: https://www.rabo-clubsupport.nl/.../293313-hoogezandlopers

Wil jij ons helpen? Breng dan een stem uit op ons! Dit kan van maandag 5 september t/m dinsdag 27 september 2022. Alvast enorm bedankt!

 

Run van Winschoten 2022

 

Op zaterdag 10 september 2022 hebben we met het estafetteteam HoogeZandloperS / Klooster Reizen deelgenomen aan de Run van Winschoten. Daarnaast stonden Renze en Mariël aan de start voor de 50 km solo (!).

Met veel bewolking en temperaturen van rond de 20 graden Celsius was het ideaal loopweer. Dit bleek ook wel uit de tijden die er gelopen werden; er zijn diverse PR's gesneuveld. Proficiat iedereen!

Buiten dat was het een erg gezellige dag en heeft onze eigen 'Run Commissie' alles zeer goed georganiseerd. Bedankt daarvoor!

 

Foto's vind je hier.

 

Afsluitende 5 kilometer van de opstapcursus

Op donderdag 30 juni 2022 stonden Eva Josien, Anita, Jeroen en Klazien voor een geweldige uitdaging: zij gingen in een bloedheet Gorechtpark de afsluitende 5 kilometer van de opstapcursus lopen. Rustig en vol vertrouwen ging het viertal van start. Onderweg werden zij steeds aangemoedigd door alle aanwezige HoogeZandloperS. Al snel waren zij over de helft, maar zoals het spreekwoord zegt, wegen de laatste loodjes het zwaarst. Nu moesten ze doorzetten.

Ondanks dat het vanwege de warmte extra moeilijk was, wisten alle opstappers te finishen! Van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!! Ook trainer Martin verdient een pluim, hij heeft zijn pupillen toch maar weer zover gebracht!

Lentekriebelstraining 12 april 2022

Weer trainen in het Gorechtpark staat voor... LENTE!

Wij lopers zijn dan net zo blij als de koeien die voor het eerst weer de wei in mogen. Daarom hebben we op dinsdag 12 april 2022 een heuse 'Lentekriebels' training georganiseerd. Een training om met heel veel lopers samen het nieuwe voorjaar in te loeien... eh, luiden!

Deze avond werd opgeluisterd met diverse onderdelen zoals: ronde vijver 500 meter, 1 minuut touwtje springen, pionnen brengen en halen, opdrukken, planken, spijkerpoepen en een kwis over het reilen in zeilen binnen onze vereniging. Verder werd er getrakteerd op versnaperingen en drinken.

De foto's zijn hier te bewonderen!

Loop-fietsmarathon Blauwestad deel 5 - 13-03-2022

Op zondag 13 maart hebben Arjan en Richard al weer de 5e editie van de loop-fiets marathon georganiseerd in de Blauwestad. Het weer was super en er is goed gepresteerd! 

Alle foto's bekijk je hier!

Halve van Haren 2022

Met de zon hoog aan de hemel en het kwik op +4 klonk vandaag eindelijk weer het startschot van de Halve van Haren. 

Tussen alle deelnemers liepen zes HoogeZandloperS: Annet, Antoinette, Jos, Martin O., Raymond en Renze. De sfeer op het altijd schitterende parcours was opperbest en er zijn goede tijden gelopen.

Gefeliciteerd allen met jullie prestatie!!

Hier kun je de foto's bekijken.

Gezamenlijke trainingen

Goed nieuws! Vanaf aanstaande dinsdag 18 januari gaan we weer samen trainen!

Hier vind je het voorlopige trainingsschema. Omdat we tot 20:00 uur mogen trainen, zullen voorlopig zowel de dinsdag- als de donderdagtraining tot 20:00 uur duren.

Tot dinsdag!

Kerstwens 2021

Maatregelen per 28-11-2021

 

Op dit moment mag amateursport na 17.00 uur niet meer, behalve in kleine groepjes van 4 personen. Dat betekent voor ons dat de trainingen niet door kunnen gaan. Vanaf komende dinsdag zijn de trainingen weer opgeschort. Hopelijk helpen de huidige maatregelen voldoende en kunnen we de laatste weken van het jaar nog wel gezamenlijk trainen. Dat betekent dat iedereen weer voor zichzelf moet trainen. De trainers zullen zorgen voor een trainingsschema op de website. Als je het lastig vindt om de motivatie op te brengen, probeer zoveel mogelijk met een trainingsmaatje af te spreken want dat werkt motiverend. Als je die nog niet hebt is het een idee om in de groepsapp van de HoogeZandloperS een oproep te doen voor het tijdstip dat je wilt lopen. Ook kun je via Strava en Facebook je activiteiten delen en dat kan ook motiverend voor anderen werken.

 

Run van Winschoten 11-09-2021

 

Wat was het fijn om weer eens een loopevenement te hebben! Bij velen was er gezonde wedstrijdspanning vooraf. Hoe lang duurt het nog voordat ik moet lopen? Zal ik nog even naar de wc, of toch niet? Heerlijk allemaal, we hebben het gemist.

 

Hoewel het heerlijk loopweer leek, was het toch warmer en benauwder dan gedacht. Desondanks werden er door iedereen prima tijden gelopen. We kunnen samen terugkijken op een sportieve, maar zeker ook gezellige dag!

 

Alle foto's vind je hier!

 

Kerstgroet 2020

 

Hoogezand, 21 december 2020

 

Beste leden,

 

Begin 2020 hadden we niet kunnen voorzien dat het jaar er zo uit zou komen te zien. Toen in maart het corona-virus zich meldde hoopten we dat het snel voorbij zou waaien. Niets blijkt echter minder waar, we zitten er nog volop in.

 

We hebben niet veel met elkaar kunnen trainen dit jaar. Als bestuur zijn we er trots op de HoogeZandloperS elkaar via Facebook en WhatsApp blijven stimuleren en inspireren om te lopen, want wat is het soms moeilijk de motivatie te vinden.

 

We hopen dat het jullie lukt om de motivatie te blijven vinden nu vele loopjes (trainingsdoelen) niet door gaan. We hopen dat we in de loop van 2021 weer (in aangepaste vorm) met elkaar kunnen trainen. Tot die tijd kun je het trainingsschema volgen wat op onze website staat of gewoon lekker doen waar je zelf zin in hebt.

 

Houd moed en blijf gezond!!

 

In de bijlage tref je de kerstgroet/ - kaart van ons en de trainers.

 

Sportieve groet namens het bestuur,

 

Annemie, Raymond, Daniëlle, Susanne en Judith

Gezamenlijke trainingen vervallen per direct - 12-10-2020

 

Beste leden,

 

Morgenavond om 19:00 uur is er weer een persconferentie waarin nieuwe coronamaatregelen zullen worden aangekondigd. Via diverse kanalen zijn deze inmiddels al bekend gemaakt. Eén van de nieuwe maatregelen is dat er buiten maximaal 4 mensen bij elkaar mogen zijn. Dit geldt ook voor sporten vanaf 18 jaar.

Hoewel het morgen pas officieel aangekondigd wordt, hebben wij besloten om hierin gelijk onze verantwoordelijkheid te nemen. Onze gezamenlijke trainingen komen daarom per direct te vervallen, tot nader order. Op onze website staat inmiddels een nieuw trainingsschema voor de komende twee weken. Deze kunnen jullie gebruiken om voor jezelf te blijven doortrainen.

Hopelijk is dit van korte duur en kunnen we snel weer samen trainen. We houden jullie op de hoogte.

 

Met sportieve groeten,

Bestuur HoogeZandloperS

HoogeZandloperS lopen zelfstandig de 7 km van Martenshoek - 27-09-2020

 

De 7 kilometer van Martenshoek, het is toch wel een beetje onze jaarlijkse thuiswedstrijd. Op eigen initiatief hebben Arjan, Richard en Anita deze loop op kleine schaal georganiseerd. En hoe! Prachtig loopweer en alleen maar blije gezichten. Er kan al zoveel niet in deze tijd, des te meer worden dit soort momenten gekoesterd. Bedankt voor de goede organisatie! De foto's zijn hier te vinden. 

Vanaf dinsdag 22 september starten we vanaf Sportcentrum de Kalkwijck

 

De zomerperiode is inmiddels ten einde. Vanaf aanstaande dinsdag 22 september starten onze trainingen weer vanaf Sportcentrum 'de Kalkwijck'. Houd er rekening mee dat we i.v.m. corona buiten verzamelen en vergeet niet je reflecterende LED hesje mee te nemen. Geen hesje = geen training. 

 

Er staat weer een opstartcursus in de startblokken!

 

En we gaan er snel mee beginnen ook, want we hebben er zin in. Op donderdag 3 september 2020 is de eerste les. Wil jij graag leren hardlopen of wil je het hardlopen weer oppakken, dan is dit wat voor jou. Meer informatie kun je hier vinden. Je kunt je per mail opgeven bij trainer Martin Gibcus.

 

19-5-2020 De eerste (deels) gezamenlijke training

 

Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM kunnen we weer deels samen trainen. Twee locaties, twee trainers en maximaal achttien lopers, vooraf ingeschreven. De sfeer tijdens deze eerste training? Fantastisch! Op gepaste afstand heeft iedereen genoten van de trainingen!

 

18-4-2020 We trainen virtueel door!

 

De eerste weken van de virtuele trainingen zitten erop. We zijn blij met jullie enthousiaste reacties, echt super! 

Hierbij alvast een kleine sneak preview voor de komende weken; er is vandaag met een drone gefilmd! Met dank aan Elisa!

 

28-3-2020 Virtuele trainingen online!

 

Goed nieuws! De eerste virtuele trainingen staan online!

Op Virtuele trainingen staat het eerste tweewekelijkse trainingsschema. Elke training wordt begeleid door een video waarin één van onze trainers de training aan je uitlegt. Je kunt na de training aangeven dat je de training volbracht hebt. Op de trainingsdag zelf zal de desbetreffende instructievideo ook op onze Facebookpagina gedeeld worden. We willen je uitnodigen om tijdens je training een foto of een video te maken en deze te delen op onze Facebookpagina. Zo trainen we toch een beetje samen!

Wil je graag loopscholing doen, of bootcamp oefeningen? Ook dat kan! De trainers hebben hiervoor instructievideo's opgenomen. We hopen dat jullie op deze manier met plezier kunnen doortrainen. Veel succes en blijf gezond!

 

15-3-2020

 

Beste leden,

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van de RIVM en het advies van NOC*NSF hebben wij besloten de trainingen per direct tot en met 6 april 2020 af te lasten. Het bestuur volgt hierin het landelijk advies. 

Mogelijk betekent dit ook dat de Algemene Leden Vergadering van 7 april wordt verplaatst. We houden de berichtgeving in de gaten en houden jullie op de hoogte.

Met sportieve groet,

Annemie, Judith, Daniëlle, Raymond en Susanne

Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen en een sportief 2020!

 

Tien HoogeZandloperS doen mee aan de Foute Kersttrui Run in Assen (en één ervan wint!)

 

Run2Day in Assen organiseerde op veler verzoek ook dit jaar weer de Foute Kersttrui Run. Op zaterdag 21 december 2019 liepen ongeveer 100 mannen en vrouwen in de meest foute kersttruien dwars door Assen. Na afloop kregen de lopers bij Run2Day lekkere hapjes en was er een prijsuitreiking voor de meest foute kersttrui. Niemand minder dan Erna won deze wedstrijd en zij mag een nieuw paar hardloopschoenen uitzoeken! Gefeliciteerd Erna!

 

Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken de HoogeZandloperS!

 

Op dinsdag 3 december brachten de Sint en zijn Pieten weer een bezoek aan de HoogeZandloperS. Drie Pieten verrasten de lopers al aan het einde van de training door mee te lopen en pepernoten uit te delen. Na de training wachtte Sinterklaas iedereen op in de kantine van Sportcentrum 'de Kalkwijck'. Onder het genot van koffie, thee, chocolademelk en pepernoten werden er door Sinterklaas diverse gedichten voorgedragen. Iedereen kreeg na afloop een lekkere chocoladeletter van de Pieten mee naar huis!

 

Geslaagde Clubdag HoogeZandloperS in Assen

 

Eenmaal per jaar organiseert de activiteitencommissie van de HoogeZandloperS een clubdag op een verrassende locatie voor alle leden. Dit jaar gingen we op zondag 26 mei 2019 de provinciegrens over en waren de HoogeZandloperS te gast bij het Duurzaamheidscentrum en Run2Day in Assen. We kijken terug op een buitengewoon geslaagde sportieve clubdag!

 

Gevarieerde route

Het hoogtepunt was zonder meer het sportieve gedeelte: een afwisselende route door het Asserbos en de binnenstad van Assen. Als start gingen de deelnemers een stukje ‘urbantrailen’ door het prachtig vormgegeven gebouw van het Duurzaamheidscentrum en werd de uitkijktoren beklommen.

De deelnemers genoten van de mooie route waarbij een aantal bezienswaardigheden aan werden gedaan met een fotomoment. De route voerden de deelnemers onder andere langs enkele historische plekjes, het beeld van Bartje en de nieuwe icoon van Assen: Mannes, de zes meter hoge houten hond. Onderweg werd Rita toegezongen. Zij was deze dag 52 jaar getrouwd. Martin en Marjon van Run2Day stelden op deze koopzondag de winkel open voor een hapje en drankje als tussenstop. Een mooi moment om de nieuwste collectie te bekijken. Rita ging zelfs op nieuwe hardloopschoenen verder lopen.

Duurzaamheidscentrum Assen

De start en finish vond plaats bij het Duurzaamheidscentrum Assen. Hun motto is ‘Een plek voor iedereen’ en dat past helemaal bij de visie van de HoogeZandloperS; Een laagdrempelige, toegankelijke hardloopclub voor iedereen. Of je nu jong of oud, beginner of gevorderd, recreant of wedstrijdatleet bent, bij de HoogeZandloperS kun je altijd terecht voor (hard)lopen.  Ook bij de clubdag werd ervoor gezorgd dat iedereen mee kon komen. De route werd gezamenlijk gelopen en op de gehele route waren er verschillende lusjes voor de snelle lopers om extra kilometers te maken op eigen tempo.

De dag werd afgesloten met een picknick op het terras van de bij het Duurzaamheidscentrum met uitzicht op het Asserbos en kinderboerderij De Hofstede. De picknick, die voor en door elkaar werd verzorgd, was een mooi moment om de creatieve baktalenten te tonen!

Vrijwilligers bedankt

Bedankt aan alle enthousiaste en geweldige vrijwilligers die er iedere keer weer iets moois van willen maken met de organisatie (Sylvia, Erna, Petra, Ralf en Anita) en ook de begeleiders op de fiets (Frea, Elisa, Martin) en Susanne die de route heeft voorgelopen. En een speciaal bedankje voor Gezinus.

Richard Gibcus geslaagd voor de opleiding Basis Looptrainer 3

 

Hardlopen is zoveel leuker in een groep onder begeleiding van gediplomeerde trainers! We hebben inmiddels meer dan 110 leden en we groeien nog steeds. Om iedereen goed te kunnen begeleiden is een nieuwe trainer opgeleid. Trainer Richard Gibcus slaagde op zaterdag 18 mei voor zijn examen Basis Looptrainer 3 bij de Atletiekunie. Met vier gekwalificeerde trainers is een optimale trainersbezetting altijd gegarandeerd. 

Een loopscholing was een onderdeel van het examen van de nieuwe trainer. Een aantal vrijwilligers van de Hoogezandlopers hadden zich hiervoor beschikbaar gesteld. Onder het nauwlettend oog van een afgevaardigde van de Atletiekunie legde Richard Gibcus succesvol zijn trainersexamen af.  

Notulen ALV 2019

Hier vindt u de notulen van de Algemene Leden Vergadering:

Notulen Algemene ledenvergadering (ALV) HoogeZandLopers maart 2019
PDF – 271,8 KB 1283 downloads

Zomertijd!

Het is weer zomertijd en dat betekent dat we weer in het Gorechtpark gaan trainen vanaf dinsdag 2 april 2019!

Vrijwilligers bedankt!

Vanavond was in het Kielzog een leuk feestje: 'Vrijwilligers bedankt!' Met live muziek, een goochelaar, een ukeleleworkshop en hapjes en drankjes werden onze vrijwilligers verdiend in het zonnetje gezet. Het was een supergezellige avond!

Lees meer »

Veel deelname halve en hele marathon Amsterdam

Afgelopen weekend liepen veel leden mee met de halve of hele marathon van Amsterdam. Sommige leden liepen voor de eerste keer een halve marathon en André Mulder liep zelfs voor het eerst een hele marathon. Andere toppers liepen hun 2e, 3e of zoveelste halve of hele marathon! Voor iedereen, proficiat!! Fantastische prestaties allemaal!

Lees meer »

Run van Winschoten 2018

Vandaag deden wij met twee teams mee met de Run van Winschoten. Team HoogeZandloperS - BENS Young Plants is 20e geworden en Team HoogeZandloperS - Klooster Reizen is 51e geworden! Alle lopers, vrijwilligers en supporters in welke vorm dan ook, superbedankt!!!!

Lees meer »